Οι νέες τεχνολογικές μέθοδοι με τις οποίες παράγονται σήμερα τα ξύλινα κουφώματα διασφαλίζουν την άριστη ποιότητά τους και την αξεπέραστη αντοχή τους στο χρόνο. Οι νέες τεχνολογίες βαφής έχουν εξαλείψει την ανάγκη για τη συντήρησή τους, έτσι τα σύγχρονα ξύλινα κουφώματα μπορούν να μείνουν πάντα καινούρια με απλή φροντίδα και καθαριότητα.

Στην κατασκευή των ξύλινων κουφωμάτων σήμερα εφαρμόζονται επαναστατικές τεχνολογικές μέθοδοι παραγωγής με τη χρήση σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, που διασφαλίζει άριστη ποιότητα. Αυτό που ίσως δε γνωρίζουν πολλοί από εμάς, είναι πως τα σύγχρονα ξύλινα κουφώματα κατασκευάζονται συνήθως από επικολλητή ξυλεία τριών στρώσεων (τρικολλητή ξυλεία) με τη χρήση της οποίας μηδενίζεται ο κίνδυνος να εμφανιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, αφού η συμμετρική κατανομή των τάσεων στο ξύλο διασφαλίζει την απόλυτη σταθερότητα της κατασκευής εξαλείφοντας κάθε ενδεχόμενο στρέβλωσης. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι τα κουφώματα να έχουν άριστη ποιότητα και αξεπέραστη αντοχή στο χρόνο.

Η ανάγκη για μεγάλη φυσική αντοχή των κουφωμάτων, κυρίως αυτών που προορίζονται για εξωτερική χρήση, καθώς έρχονται αντιμέτωπα με αντίξοες καιρικές συνθήκες, θεωρείται απαραίτητη. Σε αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό η επιλογή του κατάλληλου βερνικιού και η τεχνολογία βαφής, παράγοντες που παρατείνουν τη ζωή των ξύλινων κουφωμάτων, προστατεύοντάς τα από τις αυξομειώσεις της υγρασίας αλλά και την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Oι σύγχρονες βαφές των ξύλινων κουφωμάτων είναι υδατοδιαλυτές, δηλαδή έχουν σαν βάση τους το νερό, είναι φιλικές προς το περιβάλλον και μη τοξικές για τον άνθρωπο. Ταυτόχρονα, είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις μεσογειακές και ιδιαίτερα στις Ελληνικές συνθήκες ηλιοφάνειας ώστε να επιμηκύνουν σημαντικότατα το μέσο όρο ζωής των ξύλινων κουφωμάτων.

Η εφαρμογή τους γίνεται μέσω ηλεκτροστατικών συστημάτων βαφής, μέθοδο που προσφέρει τόσο υψηλή ποιότητα αποτελέσματος όσο και ομοιογένεια στην κατανομή των συστατικών τους ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του κουφώματος. Πέρα από τις σύγχρονες βαφές και βερνίκια, οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται στα ξύλινα κουφώματα είναι προηγμένης τεχνολογίας με μεγάλο δείκτη αντισκωριακής προστασίας, απαραίτητο για τη χώρα μας που έχει υψηλή υγρασία ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες περιοχές. Επίσης, έχουν μεγάλη διάρκειας ζωής, υψηλό δείκτη ασφαλείας και είναι κατάλληλοι για όλους τους τύπους ανοίγματος κουφωμάτων, όπως ανοιγόμενα, ανακλινόμενα, συρόμενα, πτυσσόμενα κ.λπ., καθώς και για όλα τα σχήματα κυκλικά, ορθογώνια, τραπέζια, τριγωνικά κ.λπ. Τέλος, τόσο τα λάστιχα όσο και τα τζάμια που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή είναι τέτοια ώστε να μειώνουν στο ελάχιστο την απώλεια ή πρόσληψη θερμοκρασίας σε έναν εσωτερικό χώρο, μειώνοντας το κόστος ψύξης ή θέρμανσης.

Εγγραφή
newsletter

newsletter

EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanish